Tænk før du skrotter

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Beslutningen om nyt varmeanlæg er besværlig, fordi den er individuel for netop dig, dine behov og din bolig. Snak med eksperter og overvej alle faktorer, før du lægger dig fast på en løsning.

Opvarmning handler ikke kun om at vælge varmeanlæg. Det handler om en række forskellige forhold, der tilsammen har indflydelse på, hvad der er muligt, og hvad der er bedst i dit tilfælde. En ting er at få varme, en anden ting er at holde på den. Boligens tæthed og isoleringsgrad har betydning for dit valg af varmeanlæg. For eksempel kan det kræve efterisolering og installation af nye radiatorer eller gulvvarme, hvis du vil skifte fra et olie- eller naturgasfyr til en varmepumpe. Bor du i et tætbebygget område, skal du være opmærksom på ikke at få en løsning, der støjer, eller som giver anledning til generende luftforurening. Bygningens alder kan også̊ have betydning for dine muligheder, ligesom størrelse og pladsforhold spiller ind.

Netop fordi der er så̊ mange faktorer i spil på samme tid, kan det være en god idé at opsøge uvildig rådgivning meget tidligt. Måske kan det betale sig at få gjort noget ved klimaskærmen, når nu der alligevel skal sættes ind over for varmeinstallationen? Ved at gennemgå̊ bygningen sammen med en rådgiver kan du fra begyndelsen få klarhed om den bedste fremgangsmåde for dig.

Sådan kommer du i gang
Vi anbefaler, at du starter med at tage fat i en energirådgiver og får en vurdering af huset. En dygtig rådgiver kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilken energiløsning der vil være den bedste for din bolig, og hvilke tiltag der kan betale sig. En energirådgiver er uddannet til at tænke energibesparelser ind i renoveringsprojekter. Vælg én, der har erfaring med naturgas- og oliefyrede huse.

Der er samtidig mange omstændigheder, som du kan undersøge selv. Du kan relativt hurtigt få et overblik over dine muligheder for alternative varmeanlæg, hvilket vil hjælpe dig til at træffe de rigtige valg.

Undersøg selv:

  • Nuværende forhold og energiforbrug
  • Spørg kommunen, hvilke regler der gælder for dit boligområde
  • Undersøg mulighederne for forskellige slags anlæg
  • Hvilke ressourcer har du?
  • Overvej og udregn dit varme- og energibehov
  • Få styr på finansiering og tilskud

 

Få et lokalt tilbud på udskiftning af dit oliefyr
Få et lokalt tilbud på alternative og energivenlige opvarmningsmetoder, som kan spare dig penge og hjælpe dig af med oliefyret.
Del.

Om forfatteren

Efterlad en kommentar