Kend din kommune: SÅDAN SLØJFER DU FYRET

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Når du har sat dig for, at olie- eller gasfyret skal skiftes ud, er der nogle procedurer og forhold, du skal være opmærksom på.

Når oliefyret skal skrottes, er der diverse procedurer, der skal følges. Afkoblingen består typisk af tre dele:

1. Afmontér

Denne del er ofte ligetil. Oliefyret skal afmonteres og flyttes. Er oliefyret meget stort eller placeret et forholdsvis ufremkommeligt sted, skal det dog skæres i mindre dele, inden det fjernes. Du kan hyre en vvs-installatør eller oliefyrsmontør til det.

2. Tøm og sløjf

Oliefyr skal tømmes for restindhold, spules og blændes af. Du kan i nogle tilfælde få betaling for større rester af olie, der kan pumpes op af tanken. En vvs-montør eller slamsuger kan hjælpe med det.

3. Skrot og sig det

Du skal afmelde dit oliefyr til din kommune, og det skal ske senest fire uger efter, arbejdet er udført. Du kan downloade et afmeldingsskema på din kommunes hjemmeside. Det kan være en god idé at få en attest fra det firma, der har afmonteret oliefyret, så du har dokumentation for, at tanken er

håndteret og tømt i henhold til reglerne. Hvis skorstenen i samme ombæring ikke længere er i brug, kan du med fordel fjerne eller lukke den af med en cementflise på toppen. Få hjælp og vejledning til det af en skorstensfejer eller firmaet, der installerer din nye varmekilde.

Pris:
Ifølge Bolius afhænger prisen for sløjfningen blandt andet af tankens størrelse og placering. Det koster mellem 9.000 og 16.000 kr. at få en nedgravet olietank gravet op og bortskaffet. Står olietanken i kælderen, koster det cirka 5.000 til 7.000 kr.

Få et lokalt tilbud på udskiftning af dit oliefyr
Få et lokalt tilbud på alternative og energivenlige opvarmningsmetoder, som kan spare dig penge og hjælpe dig af med oliefyret.
Del.

Om forfatteren

Efterlad en kommentar