Gode grunde til at nedlægge oliefyret

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Synger dit gamle oliefyr på sidste vers, eller vil du af ideologisk grunde gerne nedlægge dit oliefyr? Så er du ikke den eneste. Der er mange gode og fornuftige initiativer til at gøre noget aktivt for at forbedre vores miljø.

Man må jo nok sige, at oliefyret har haft sin tid. Som det ser ud nu, hvor vi alle er blevet klogere på energiområdet, så findes der et godt udvalg af alternative energikilder at vælge imellem.

Her kan du også være med til at vende udviklingen og gøre en energimæssig forskel.

Nej tak til fossile brændstoffer

Lige som de øvrige vestlige landes regeringer, så har vores hjemlige også en plan om at udfase forbruget af fossile brændstoffer. De sker for at nedbringe CO2-udslippet, hvilket er til gavn for os alle og for de kommende generationer.

Forbruget af fossile brændstoffer til opvarmning skal ideelt være slut i 2030. I den forbindelse er der også fokus på private oliefyr. Har du stadig et oliefyr, kan du således være med til at dreje udviklingen i den rigtige retning ved at nedlægge det nu eller på sigt.

Hvilke alternative energikilder kan jeg så vælge imellem?

Det valg afhænger af, hvordan og hvor du bor. Det afhænger også af, hvor store ændringer i dit hus du ønsker at foretage.

Har du god plads på din store grund, kan jord- eller vindvarme være et godt valg. Det er vedvarende og miljøvenlig energi.

Er disse to løsninger ikke mulige for dig, så er der heldigvis andre bæredygtige løsninger at vælge imellem.

Det kunne eventuelt være fjernvarme eller et naturgas fyr, som er et bedre alternativ.

Det kunne for eksempel også være et træpillefyr. Det kører på mange måder lige som et oliefyr, da det opvarmer både brugsvandet og radiatorerne. Desuden kan det relativt overskueligt installeres der, hvor oliefyret har stået.

De træpillefyr, der findes i dag, er væsentlig lettere at håndtere end de første, der kom på markedet. Derfor kunne det godt være det bedste bud på en alternativ varmekilde. Sæt dig grundigt ind i, hvordan pillefyret fungerer, og du vil nok indse, at det er til at have med at gøre.

Bæredygtighed er nødvendigt

Vi kommer ikke udenom at skulle rette ind og rette op i forhold til tidligere tiders uvidenhed i forhold til energi. Derfor må vi alle være med til at løfte i flok og gøre det, vi kan, der hvor vi er.

Et af de steder, hvor det virkelig batter, er netop i forhold til energi. Vi vil jo nødig undvære opvarmning af vores huse og vores vand, og når det nu er muligt at få det på måder, der er sundere for miljøet, så kan vi da lige så godt sørge for at gå gjort det nødvendige.

Start med at nedlægge eller udfase dit oliefyr, så har du været med til at sætte skub i en proces, som vil gavne både og selv og vores miljø.

 

Få et lokalt tilbud på udskiftning af dit oliefyr
Få et lokalt tilbud på alternative og energivenlige opvarmningsmetoder, som kan spare dig penge og hjælpe dig af med oliefyret.
Del.

Om forfatteren

Efterlad en kommentar