Træpillefyr

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Et træpillefyr opvarmer boligen og brugsvandet på samme måde som dit oliefyr. Det er derfor en let løsning at skifte til træpillefyr, og det vil ikke føles meget anderledes end det, du kender. Hvis du vælger et fuldautomatisk fyr, kan du opnå stort set samme komfort.

Hvad er et træpillefyr?

Selv store enfamiliehuse kan opvarmes med et træpillefyr. Træpillerne er fremstillet af sammenpressede træspåner og savsmuld.

Sådan fungerer træpillefyret

Træpillefyret, også kaldet for et pillefyr eller stokerfyr, består af et træpillemagasin, en kedel og en brænder. Træpillerne fyldes i et magasin, og fra magasinet føres træpillerne automatisk over i brænderen i takt med forbrændingen – hvis altså fyret er fuldautomatisk. En indbygget blæser/røgsuger sørger for luft til forbrændingen.

Hvor meget fylder det?

Træpillefyret er større end oliefyret. Det kræver desuden plads, fordi pillerne skal kunne opbevares et tørt sted. Du skal have et brandsikret fyrrum med plads til træpillefyret og et lager af træpiller.

Vælg det rigtige træpillefyr

  • Gå efter energimærke A++
  • Vælg et automatisk træpillefyr

Kilder: bolius.dk, energitilskud.dk, energitjenesten.dk, sparenergi.dk, byggeriogenergi.dk

Få et lokalt tilbud på udskiftning af dit oliefyr
Få et lokalt tilbud på alternative og energivenlige opvarmningsmetoder, som kan spare dig penge og hjælpe dig af med oliefyret.
Del.

Om forfatteren

Efterlad en kommentar