Nyt naturgasfyr med flere fordele

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Forestil dig en ruskende efterårsdag, hvor gulvvarmen forsvinder, og der kun er koldt vand i hanerne. Det var realiteten for Torben Hangaard, hans kone og deres lille datter, da familiens naturgasfyr pludselig gik i stykker. Heldigvis gik udskiftningen stærkt.

Det 17-årige naturgasfyr havde aftjent sin værnepligt i fin stil. Men denne dag i oktober 2017 var det altså slut med at opvarme vandet til vandhanerne og gulvvarmesystemet i den 140 kvadratmeter store villa i Resdal ved Silkeborg.

”Oktober og ingen varme i huset – det går ikke,” siger Torben Hangaard og ryster smilende på hovedet. ”Vi fandt et nyt naturgasfyr i stedet for at investere i jordvarme eller en luft-til-vand-varmepumpe. Det vil vi ellers gerne. Men tidspresset og økonomien gjorde, at vi valgte at udskyde det til næste gang.”

Afgørende økonomi

Torben Hangaard kontaktede flere fagfolk for at indhente tilbud på det nye naturgasfyr. Valget faldt på en VVS-installatør, der kunne tilbyde en rentefri finansieringsordning, hvor prisen på 33.000 kr. blev opdelt i månedlige rater på 3.000 kr. Men fyrets egenskaber spillede selvfølgelig også ind: ”Det nye fyr bruger mindre strøm og gas end det gamle. Det betyder, at hvis vejret, el- og gaspriserne forbliver de samme, så vil vi spare cirka 20 procent på vores forbrug,” fortæller Torben Hangaard.

Smarte funktioner

Udskiftningen var overstået på en halv dags tid. VVS-installatøren gav en grundig introduktion til betjeningen af det nye fyr, der har flere funktioner end det gamle. ”Vi kan for eksempel taste ind, hvornår vi skal på ferie. Så slukker fyret automatisk, mens vi er væk, og tænder op, så her er varmt, når vi kommer hjem,” forklarer Torben Hangaard.

Fyret har desuden en termostat, der kan indstilles til den ønskede rumtemperatur. Derudover har det klimastyring, hvilket betyder, at fyret selv regulerer produktionen af varme i forhold til temperaturen udenfor. På en god varm sommerdag bruger fyret næsten ingen energi. Hvis det er koldere næste dag, kan huset dog føles lidt koldt, indtil naturgasfyret kommer op i omdrejninger igen. ”Så jeg fortryder lidt, at vi ikke valgte en model, som bruger vejrudsigten for de næste dage til at regne ud, hvornår det skal skrue op og ned for at holde en konstant temperatur. Vi overvejede det, men kom frem til, at det var en ekstra luksus, som vi ikke ville bruge penge på. Men det ville have givet en større komfort, og vi kunne også have sparet penge på forbruget. Så mit råd til andre er at købe noget ordentligt, når man alligevel er i gang,” pointerer han.

Ro til familieforøgelsen

Måske var det skæbnen, at det gamle naturgasfyr valgte at stille træskoene den dag i oktober. Det skabte nemlig bedre plads til familiens lillesøster, der kom til verden et halvt år senere. Torben Hangaard forklarer, hvordan det hænger sammen: ”Der er kun en væg mellem baggangen, hvor fyret står, og det ene af husets to børneværelser. Men det gamle fyr larmede så meget, at vi ikke kunne bruge værelset – man kunne simpelthen ikke sove for det. Det nye fyr larmer markant mindre, så nu kan pigerne sove i fred og ro på hver deres værelse.”

Få et lokalt tilbud på udskiftning af dit oliefyr
Få et lokalt tilbud på alternative og energivenlige opvarmningsmetoder, som kan spare dig penge og hjælpe dig af med oliefyret.
Del.

Om forfatteren

Efterlad en kommentar